Loading…

Sanne Cant wint Kristallen fiets

Sanne Cant heeft vanavond de Kristallen Fiets gewonnen. Zij is de eerste veldrijdster ooit …

Wereldkampioene veldrijden Sanne Cant is de winnares van de Kristallen Fiets 2019. De Lilse won vorig veldritseizoen niet alleen een derde wereldtitel maar werd ook voor de tiende keer op rij Belgisch kampioen en daarnaast pakte ze ook eindwinst in de DVV Trofee en de Superprestige. “Ik zie dit deels als een bekroning voor mijn carrière.”, zei Cant ten overstaan van Het Laatste Nieuws, initiatiefnemer van de uitreiking. “Die zit er nog niet op, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Dus ben ik heel blij dat ik de trofee in handen heb.”, aldus Cant, die vorig jaar al hoopte op de trofee, met toen eindwinst in de Wereldbeker en de Superprestige, de Belgische, Europese en Wereldtitel op zak.

Sanne kreeg 684 punten achter haar naam en bleef daarmee ruimschoots de dames op de tweede plaats voor, Sofie De Vuyst en Lotte Kopecky, die elk 402 punten kregen.

Deceuninck Quick Step

Bij de heren gaat de trofee naar Remco Evenepoel, de jongste winnaar ooit. Patrick Lefevere krijgt voor de 7de keer de prijs als ploegleider van het jaar en Tim Declercq wint voor het tweede jaar op rij de Kristallen Zweetdruppel, als beste helper.

Ilan Van Wilder is verkozen tot beste belofte van het jaar.